Реализація принципу адаптації для фінансового ринку України - Стрижиченко, К.А. (Культура народов Причерноморья, 2014)
У даній роботі проводиться дослідження адаптації сегментів українського фінансового
ринку при впливі зовнішніх фінансових ринків. У статті пропонується механізм адаптації, який включає
три основні блоки, реалізація яких дозволяє визначати самі впливових ринки, прогнозувати тенденції на
них, формувати адаптаційні рішення для регулювання українського фінансового ринку. В якості
інструментарію використовувалися VAR моделі та дисперсійний аналіз Дослідження індексу MosPrime
та індексу DAX як найвпливовіших індикаторів зовнішніх фінансових ринків дозволило визначити тип
адаптації кредитного та фондового сегментів фінансового ринку України. В данной работе проводится исследование адаптации сегментов украинского финансового
рынка при воздействии внешних финансовых рынков. В статье предлагается механизм адаптации,
который включает три основных блока, реализация которых позволяет определять самые влиятельных
рынки, прогнозировать тенденции на них, формировать адаптационные решения для регулирования
украинского финансового рынка. В качестве инструментария использовались VAR модели и
дисперсионный анализ Исследование индекса MosPrime и индекса DAX как самых влиятельных
индикаторов внешних финансовых рынков позволил определить тип адаптации кредитного и фондового
сегментов финансового рынка Украины. In the current work we investigation depend of Ukrainian financial markets segments from influences
of the external financial market. In the article we propose the methodology of the investigation which includes
three main units. The main ideas of these units are recognition of the most influential external financial market
by indicators set, forecasting of the tendencies and influences of the foreign financial markets segments,
construction of adaptation decision for the regulation of the Ukrainian financial market. We used the VAR
models and variance analysis for the determination of the influences foreign financial market. The investigation
of MosPrime Index and DAX Index as most influential indicators of external market allowed to define the
adaptation type of the stock and credit segments of the Ukrainian financial market.