Аудит характерологических особенностей туристической отрасли в Крыму - Андруцкая, А.А.; Сурнина, К.С. (Культура народов Причерноморья, 2014)
В данной статье проведен SWOT-анализ, по которому можно сделать выводы, что
туристическая отрасль Крыма находится в стадии развития. Инвестиционный климат в большей мере
зависит от внутренней и внешней политики Российской Федерации, которая на сегодняшний момент носит
неустойчивый характер. Анализируя характерологические особенности туристической отрасли,
разработаны предложения по совершенствованию и регулированию туристической отрасли крымского
региона. Также определены подходы развития и обеспечения туристической отрасли, выделены несколько
факторов, сдерживающие развитие туристической отрасли. В статті проаналізовано сучасний стан туризму в Автономній Республіці Крим. Запропоновано
інструментарій для успішного ведення управлінського обліку в окремій туристичній фірмі, як гаранта її
конкурентоспроможності. Доведено, що для успішного ведення туристської діяльності фірмам недоцільно
розпорошувати свої зусилля, а рекомендується зосередитися на певному колі споживачів туристського
продукту і будувати свою фінансову політику на туристичному ринку таким чином, щоб найбільш повно
задовольняти всі потреби вузького сегмента мандрівників. Виокремлено, що основними завданнями
реформування є: впровадженню новітніх технологій в лікувально-діагностичну роботу та розширення іі
асортименту; розробка комплексних програм залучення кредитів всесвітніх фінансових установ в
реструктуризацію санаторно-курортного комплексу на довгостроковій основі; впровадження сучасних
механізмів для залучення іноземних та вітчизняних інвестицій у розвиток сфери курортів і туризму
Автономної Республіки Крим; проведення інвентаризації об'єктів туристичної інфраструктури,
паспортизація об'єктів розміщення. In this article the SWOT-analysis has been made, in which we can conclude that the tourism industry of the
Crimea is still under development. The investment climate is greatly dependent on domestic and foreign policy of the
Russian Federation, which at the moment is not stable. Analyzing the characteristic traits of the tourism industry, the
proposals have been developed for the improvement and management of the tourism industry of the Crimean tourist
region. Also approaches of development and tourism industry have been determined, highlighted several factors
restricting the development of the tourism industry.
Conducting this analysis, it is possible to draw conclusion, that tourist industry of Crimea is in the stage of
development. An investment climate in a greater measure depends on the domestic and external policy of Russian
Federation that on a today's moment carries unsteady character. Defining strengths and weaknesses, possibilities and
threats, we understand that government control of this industry remains highly sought for further successful
development of tourism in Republic of Crimea.