"В лѣто 6360. Поча ся прозывати руская земля”. Початковi статтi Повісті временних літ та Новгородського літопису - Вілкул, Т. (Княжа доба: історія і культура, 2014)
Розглядаються джерела опису “початку Руської землі” у Повісті временних літ та Новгородському першому літописі (“поча ся прозывати Руская земля”, “начало Рускои земли”). Окрему увагу привертають розбіжності у датах 6360/852 і 6362/854 рр. та змісті перших річних літописних статей. The paper deals with the sources of the Primary Chronicle and Novgorodian First Chronicle in their accounts of Rus’ history “beginning” (“поча ся прозывати Руская земля”, “начало Рускои земли”). Special attention pays to the discrapancy in the dates 6360/852 or 6362/854 years and these entries content variety.