Поліптихи владик Володимирської та Галицької єпархій княжої доби. Спроба реконструкції за "рукописом Кишки” та сфраґістичними пам’ятками - Скочиляс, І. (Княжа доба: історія і культура, 2014)
Проаналізовано реєстри владик Володимирської та Галицької єпархій княжої доби
на основі їх переліків, збережених у “рукописі митрополита Лева (Кишки)”, які зіставлено з іншими джерельними відомостями,
насамперед літописними. Розглянуто також унікальні печатки галицьких єпископів другої половини XII ст. – давніше відомі в
літературі Косми та нововіднайдену Йоана. The article analyses registers of the bishops
of Volodymyr and Halych eparchies based on
their listing from the “Chronicle of Metropolitan
Lev (Kyshka)”. These data are compared and
contrasted with information from other sources,
primarily, chronicles. It also examines unique
seals of Halych bishops of the late 12th century:
of Bishop Cosmas (previously described in the
literature) and newly found seals of Bishop Ioan.