Городище Княжої Доби Чернелиця ІV: результати попередніх досліджень - Федунків, З.; Поліщук, Л.; Нагірний, В. (Княжа доба: історія і культура, 2014)
Подано результати комплексного історико-археологічного, топографічного і містобудівного аналізу на основі попередніх досліджень українсько-польської експедиції 2012 р.
та інвентаризації 2013 р. території городища
Чернелиця ІV у Городенківському р-ні Івано-Франківської обл. Зроблено спробу визначення
формально-типологічного та соціально-історичного типу цього давньоруського поселення. The article reports on results of a complex
historical, archaeological, topographical and
urban analysis of the preliminary study conducted
by Ukrainian-Polish team in 2012 and
2013 inventory of Chernelytsia IV settlement in
Horodenka district of Ivano-Frankivsk region. It
provides formal, social and historical classifi cations
of this Ancient Rus’ settlement.