Іноземні підприємці в економічному житті Східної України наприкінці XVIII – в першій половині XIX ст.: до загальної постановки теми - Машкін, О.М. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2009)
Стаття присвячена питанням діяльності вихідців з-за кордону в різних галузях промисловості України в 1796–1856 роках. Статья посвящена вопросам деятельности выходцев из-за границы в различных отраслях промышленности Украины в 1796–1856 годах. The article is dedicated to activity questions of immigrants in key industries of Ukraine from 1796 to 1856.