Олександр Цинкаловський – видатний дослідник Волині та Волинського Полісся - Каліщук, О.М.; Дяченко, В.М. (Історичний архів. Наукові студії, 2015)
У статті подається біографічна довідка видатного дослідника Волині – Олександра Цинкаловського, який все життя присвятив дослідженню рідного краю. Висвітлено історіографію присвячену вивченню наукового доробку вченого. Проаналізовано значення краєзнавчої спадщини дослідника в галузі археології, етнографії, історії мистецтва, топоніміки та ін. В статье дается биографическая справка выдающегося исследователя Волыни – Александра Цынкаловского, который всю жизнь посвятил исследованию родного края. Освещена историография посвященная изучению научного наследия ученого. Проанализировано значение краеведческого наследия исследователя в области археологии, этнографии, истории искусства, топонимики и др. The article deals with a biography of the prominent Volyninvestigator – Alexander Tsynkalovskyy who devoted all his life to the native land researches. There is a historiography dedicated to the study of scientific achievements of the researcher in the paper. Moreover, the article includes a detailed analysis of Tsynkalovskyy’s significance and influence on the local history heritage in the fields of archeology, ethnography, art history,toponymy, etc.