Є.Є. Слуцький та російська економічна думка першої третини XX ст.: штрихи до портрету економіста-теоретика - Клюкін, П.М. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2009)
У статті пропонується новий підхід до вивчення творчості Є.Є. Слуцького – економіста, в основі якого лежить принцип взаємозв’язку між результатами, які були отримані вченим, та розвитком російської економічної думки в період її розквіту 1890–1930-х рр. Розглядаються чотири вузлових елемента такого взаємозв’язку, які проливають світло на значення ідей як самого Слуцького, так і на праці В.К. Дмітрієва, В.І. Борткевича, В.О. Базарова, М.Д. Кондратьєва та ін. В статье предлагается новый подход к изучению творчества Е.Е. Слуцкого – экономиста, в основе которого лежит принцип взаимосвязи между результатами, полученными ученым, и развитием российской экономической мысли в период её расцвета 1890–1930-х гг. Рассматриваются четыре узловых элемента такой взаимосвязи, проливающие свет на значение идей как самого Слуцкого, так и на труды В.К. Дмитриева, В.И. Борткевича, В.А. Базарова, Н.Д. Кондратьева и др. The new approach to study of E. Slutsky’s creative way as an economist is offered. Its basis lays in the principle of interrelation between Slutsky’s scientific results and development of high Russian economic thought during 1890–1930s. Four crucial elements of such interrelation, concerning ideas of V.K. Dmitriev, V.I. Bortkiewicz, V.A. Bazarov, N.D. Kondratieff and others, are investigated.