Аспекти обліку необоротних матеріальних активів в закладах охорони здоров'я - Шевчук, О.А.; Шевчук, Н.А. (Культура народов Причерноморья, 2007)
В статті визначено місце і роль матеріальних активів в діяльності закладів охорони здоров'я, зазначено особливості використання даних активів в медичній сфері. Обґрунтовано необхідність удосконалення обліку необоротних активів. Запропоновано методику обліку зносу необоротних активів, яка дозволить враховувати вартість використання необоротних активів при обчисленні вартості наданих медичних послуг. В статье определено место и роль материальных активов в деятельности учреждений здравоохранения, отмечено особенности использования данных активов в медицинской сфере. Обосновано необходимость усовершенствования учета необоротных активов. Предложена методика учета износа необоротных активов, которая позволит учитывать стоимость использования необоротных активов при расчете стоимости предоставленных медицинских услуг. The article is about a place and a role of material actives in activity of public
health services establishments and a features of actives using in medical sphere.
The necessity of non-turnaround actives account improvement is proved. The technique of the account of non-turnaround actives deterioration which will allow to take into account cost of use of non-turnaround actives at calculation of medical services cost is offered.