Вплив "німецької історичної традиції" на розвиток політичної економії в Україні др. пол. XIX – поч. XX ст. - Савенко, А.Є. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Заданием исследования является теоретическое осмысление критического восприятия и адаптации к отечественной экономической действительности и государственной экономической политике украинскими научными работниками ХІХ – начала ХХ вв. теорий немецкой исторической школы. Завданням дослідження є теоретичне осмислення критичного сприйняття та адаптації до вітчизняної економічної дійсності та державної економічної політики українськими науковцями ХІХ – поч. ХХ ст. теорій німецької історичної школи.