З історії перебазування продуктивних сил України в тилові райони СРСР (1941–1942 рр.) - Чернега, П.М. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2009)
Висвітлюється процес перебазування продуктивних сил України в радянський тил у роки Великої Вітчизняної війни. Відзначається їх роль у створенні воєнної економіки СРСР. Освещается процесс перебазирования производительных сил Украины в советский тыл в годы Великой Отечественной войны. Отмечается их роль в создании военной экономики СССР. It describes the process of the relocation of productive forces of Ukraine into a soviet rear during the Great Patriotic war. Noted their role in the constraction of a military economy of the USSR.