Приватизаційні та корпоратизаційні процеси в залізничному комплексі України на сучасному етапі - Хахлюк, А.М. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2009)
У статті досліджуються процеси приватизації та корпоратизації в ході реформування підприємств та організацій галузей залізничного комплексу. На основі вивчення зарубіжного та аналізу вітчизняного досвіду виявляються позитивні та негативні наслідки реформування, пропонуються рекомендації щодо поліпшення цієї роботи. В статье исследуются процессы приватизации и корпоратизации в ходе реформирования предприятий и организаций железнодорожного комплекса. На основе изучения зарубежного и анализа отечественного опыта выявляются положительные и негативные последствия реформирования, предлагаются рекомендации по улучшению этой работы. In this article the processes of privatization and corporatization in a context of reforming of enterprises and organizations of the railway complex of Ukraine are studied. On a base of foreign and Ukrainian experience positive and negative consequences of reforms for the railway complex of Ukraine are highlighted. Recommendations for these processes to be improved are given.