Про характер співробітництва земств та кооперативів в Україні в кінці XIX – на початку XX ст. - Дідківська, Л.В. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2009)
У статті представлено аналіз історичного досвіду інституційної взаємодії земств та кооперативних форм господарської організації. Здійснено оцінку ефективності інструментів впливу органів місцевого самоврядування на кооперацію. В статье представлен анализ исторического опыта институционального взаимодействия земств и кооперативных форм хозяйственной организации. Осуществлена оценка эффективности инструментов влияния органов местного самоуправления на кооперацию. In the article is presented the analysis of historical experience of institucion cooperation of zemstvos and cooperative forms of economic organization. The estimation of efficiency of instruments of influence of organs of local selfgovernment is carried out on cooperation.