Сталий розвиток сільських територій як напрям забезпечення економічного зростання і якості життя селян - Лісовий, А.В. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Поскольку украинские села (и даже шире – сельские территории) требуют сбалансированного во всех сферах (постоянного) развития, то заданиями данной работы будут: определение и сопоставление категорий "развитие", "экономическое развитие", "устойчивое развитие", "устойчивое развитие сельского хозяйства" и "устойчивое развитие сельских территорий"; решение проблем законодательного обеспечения и практического претворения в жизнь устойчивого развития сельских территорий. Оскільки українські села (і навіть ширше – сільські території) вимагають збалансованого в усіх сферах (сталого) розвитку, то завданнями даної роботи будуть: визначення і співставлення категорій "розвиток", "економічний розвиток", "сталий розвиток", "сталий розвиток сільського господарства" та "сталий розвиток сільських територій"; вирішення проблем законодавчого забезпечення та практичного втілення в життя сталого розвитку сільських територій.