Розвиток малих міст України: економічний і політичний аспекти - Панухник, О.В.; Панухник, Р.Г. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Актуальность темы данной статьи обусловлена необходимостью научного обоснования роли малых городов в развитии современных территориально хозяйственных систем регионов, а также поиска конкретных стратегий и механизмов обеспечения функционирования малых городов в составе территориально-хозяйственных систем регионов как определяющих элементов их развития в условиях административно-территориальной реформы. Актуальність теми даної статті зумовлена необхідністю наукового обґрунтування ролі малих міст у розвитку сучасних територіально-господарських систем регіонів, а також пошуку конкретних стратегій і механізмів забезпечення функціонування малих міст у складі територіально-господарських систем регіонів як визначальних елементів їх розвитку в умовах адміністративно-територіальної реформи.