Проблеми використання культових об'єктів для розвитку релігійного туризму в Криму - Сахнова, Н.С.; Галух, Г.А.; Страчнова, Н.В. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 1999)
Повернення до дійсних духовних цінностей привело до такого нового для нашого суспільства явища як розвиток релігійного туризму. Традиційно релігійні пам'ятники використовувались лише як екскурсійні об'єкти. Зараз відвідування культових споруд набувають риси паломництва.