Християнські світоглядні орієнтації Київської Русі у контексті двовір'я - Голуб, А.П. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 1999)
Важливим аспектом християнського світогляду в Київській Русі було його відношення до язичництва та двовір'я, згадування яких можна зустріти в багатьох пам'ятках духовної літератури Київської Русі. Цілком природньо, що в умовах християнсько-язичницького синкретизму ця проблема гостро поставала перед найбільш ортодоксально настроєною частиною представників києворуського християнства.