Історико-культурні рекреаційні ресурси Херсонської області та їх розміщення - Марченко, О.А. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 1999)
До власне історико-культурних рекреаційних ресурсів доцільно насамперед віднести: історико-археологічні, архітектурно-громадські, архітектурно-культові, героїко-патріотичні, науково-пізнавальні, мистецькі, комплексні.