Методичні основи оптимізації екологічної інфраструктури - Воровка, В.П. (Культура народов Причерноморья, 1999)
У межах географічної науки протягом другої половини ХХ сторіччя відбувалася послідовна зміна щонайменше трьох парадигм: ресурсної, соціальної та екологічної.