Шеллінг і київська школа філософського теїзму XIX століття - Мозгова, Н.Г. (Культура народов Причерноморья, 1999)
Філософські ідеї Шеллінга почали з’являтись в Україні ще наприкінці XVIII століття і були пов’язані насамперед з іменами таких філософів, як Й.Шад (1758-1834), А.Дудрович (1792-1840), М.Білоус (1799-1854), Д.Кавунник-Велланський (1774-1847).