Проблеми розподілу Чорноморського флоту (погляд з заходу) - Петровський, В.В. (Культура народов Причерноморья, 1999)
Ще десять років тому таке формулювання виглядало б просто блюзнірством. Сьогодні для багатьох вже стала звичною констатація: після більш ніж п’яти років переговорів, протягом яких світ жахали звістками про неминучість російсько-українського конфлікту (можливо, навіть ядерного), доля 833 кораблів Чорноморського флоту та його берегової інфраструктури вважається вирішеною (на час публікації статті кораблів, звичайно, стало значно менше).