Червона калина як символ українського народу - Форманова, С.В. (Культура народов Причерноморья, 1999)
Практично з кожним деревом в Україні було пов’язане якесь вірування або уявлення. Дерева, кущі, квіти завжди були неповторними і прекрасними символами. "Без верби й калини нема України", - каже прислів’я. З давніх-давен українці вважали калину священною рослиною.