До питання утворення лесів Півничного Приазов'я - Молодиченко, В.В. (Культура народов Причерноморья, 1999)
Утворення порід лесової формації Північного Приазов’я проходило протягом всього плейстоцену і було пов’язано з розвитком материкового зледеніння. Своєрідні палеогеографічні умови визначили інтенсивний розвиток субаеральних умов та формування лесового покриву цього району.