Соціально-економічні умови і фактори природокористування у сільському господарстві Запорізької області - Стецишин, М.М.; Левада, О.В. (Культура народов Причерноморья, 1999)
Запорізька область займає вигідне економіко-географічне положення. Вона розміщена у ДонецькоПридніпровському економічному районі, одному з найбільш розвинутих регіонів України з високоінтенсивною багатогалузевою промисловістю та сільським господарством. Це зумовлює високий рівень її економічного розвитку та значну частку у загальнодержавному поділі праці.