Підготовка і перепідготовка педагогічних кадрів народної освіти Криму у 1921-1929 рр. - Прохорчик, М.В. (Культура народов Причерноморья, 1999)
Одним із найважливіших та найскладніших питань перебудови шкільної освіти у Криму у досліджуваний період стали підготовка вчителів для шкіл 1 і 2-ї ступенів, та підвищення їх кваліфікації.