Антропологічно-етнологічний інститут Львівського університету як основа формування наукової школи Яна Чекановського - Тарнавський, Р. (Народознавчі зошити, 2014)
Йдеться про представників Львівської антропологічної школи Яна Чекановського, сформованої вченим у міжво єнний період, головно на базі працівників Антропологічно- етнологічного інституту Львівського університету. Розглянуто наукові праці таких представників цієї наукової школи, як Болеслав Росінський, Станіслав Клімек, Марта Григлашевська, Тадеуш Генцель, Ростислав Єндик, Кароль Стояновський, Ян Брик, Ірена Ульбрих-Кудельська, Ґізеля Лемперт, Соломон Чортковер, Станіслав Жеймо-Жейміс, Францішек Вокрой. The article has dealt with Jan Czekanowski’s Lviv anthropological school that was formed and headed by eminent scientist in the interwar period, mainly on the basis of staff employees’ team of Institute for Anthropology and Ethnology of Lviv University. Exposition and evaluation of scientific achievements by a large group of gifted researchers have been presented against the background of 1920s—1930s epoch. Речь идет о представителях Львовской антропологической школы Яна Чекановского, сформированной ученым в межвоенный период, в основном, на базе работников Антропологическо-этнологического института Львовского университета. Рассмотрены научные труды ряда представителей этой научной школы.