Польові дослідження російських і білоруських етнологів та етнолінгвістів на теренах Полісся України у 1945—1980-х рр. - Гілевич, І. (Народознавчі зошити, 2014)
На великому літературному матеріалі комплексно охарактеризовано польові дослідження території Полісся України,
проведені в 1945—1980-х рр. співробітниками російських і
білоруських етнологічних осередків, а також московськими
етнолінгвістами та представниками інших народознавчих
центрів Росії, України та Білорусі у рамках реалізації програми «Полесского этнолингвистического атласа». Особлива увага звернена на їхню географію, методику проведення, тематику та наукові результати. In the study based on a wide range of literary materials have
been comprehensively characterised field research in Polisia
of Ukraine, performed by Russian and Belarusian ethnologists
during 1945—1980s as well as Moscow ethnolinguists
and other researchers from ethnologic centres of Russia,
Ukraine and Belarus in the course of realization of Ethnolinguistic
Atlas of Polisia program. Particular attention has
been paid to geography, methods, themes and research results
of scientific projects. На основании широкого круга литературных материалов комплексно охарактеризировано полевые исследования территории
Полесья Украины, проведенные в 1945—1980-х гг. сотрудниками российских и белорусских этнологических центров, а также московскими этнолингвистами и представителями других народоведческих центров России, Украины и Белоруссии в рамках реализации программы «Полесского этнолингвистического атласа». Особенное внимание уделено их географии, методике проведения, тематике и научным результатам.