Народні повір’я, звичаї і традиції при виборі імені для дитини на Опіллі - Денис (Ханас), І. (Народознавчі зошити, 2014)
Розглядаються проблеми вибору імені для новонародженої
дитини за народними повір’ями, звичаями і традиціями на
території історико-етнографічного району Опілля, а також
у давніх слов’янських народів та по всій Україні загалом. In the article has been considered a problem as for the choice of
Christian (first) name for a newborn baby after folklore beliefs,
consuetudes and traditions spread along the territory of Opilia,
as also among ancient Slavs peoples and in the whole Ukraine. Рассмотрена проблема выбора имени новорожденного
ребенка по народным поверьям, обычаям и традициям
на территории историко-этнографического района Ополье, а также у древних славянских народов и по всей
Украине в целом.