Традиційна великодня обрядовість буковинських гуцулів (на матеріалах етнографічних експедицій) - Самотіс, Я. (Народознавчі зошити, 2014)
Досліджуються особливості традиційної великодньої обрядовості українських горян, зокрема буковинських гуцулів. На основі польових етнографічних матеріалів автор
виокремлює ті традиції та обряди, які ще до тепер спорадично зустрічаються на досліджуваній території і мають
важливе значення для носіїв давньої народної культури. In the article have been presented and studied some peculiarities
of traditional Easter rites by Ukrainian mountaineers, Bukovina
Hutzuls in particular. The study has been based upon
the author’s field ethnographic materials with especial exposition
of tradition and rites sporadically met as for now along the
mentioned territory and still being of great importance for bearers
of the ancient folk culture. Исследуются особенности традиционной пасхальной обрядности украинских горцев, в частности буковинских гуцулов.
На основе полевых этнографических материалов автор выделяет те традиции и обряды, которые еще до сих пор спорадически встречаются на исследуемой территории и имеют
важное значение для носителей древней народной культуры.