Кам’яні наголовки коминів хат в Молдові (на польових матеріалах дослідження 1970—1988 рр.) - Тарас, Я. (Народознавчі зошити, 2014)
Розглянуті кам’яні наголовки коминів, їх архітектурно-конструктивне та декоративне вирішення, класифіковані
на групи та підгрупи. Матеріал широко представлений графічною частиною. In the article have been considered several types of chimney
head-gears with corresponding architectural, constructive
and decorative solutions in design; groups and
sub-groups of objects have also been classified. Mentioned
materials have exhaustingly been illustrated with added
graphical part. Рассмотрены каменные наголовки дымарей, их архитектурно-конструктивное
и декоративное решение, классифицированы на группы та подгруппы. Материал широко
представлен графической частью.