На сторожі українства - Сапеляк, О. (Народознавчі зошити, 2014)
Піднімається питання ролі Тараса Шевченка як одного з
головних ресурсів самозбереження національної ідентичності українських імміґрантів у Параґваї та Арґентині, як
гаранта утвердження окремішності української етнічної
групи в цих країнах. In the article has been raised a problem of Taras Shevchenko’s
role as one of main resources for self-determination of Ukrainian
immigrants in Paraguay and Argentina, as a guarantee for
affirmation of Ukrainian ethnical groups’ particularity in mentioned
countries. Поднимается вопрос о роли Тараса Шевченко как одного
из главных ресурсов самосохранения национальной идентичности украинских иммигрантов в Парагвае и Аргентине, как гаранта утверждения отдельности (обособленности) украинской этнической группы в этих странах.