Допоміжні господарські заняття населення Старосамбірщини - Глушко, М. (Народознавчі зошити, 2014)
На основі польових етнографічних матеріалів розглядаються способи праці і технічні засоби традиційних допоміжних
занять — рибальства та мисливства. Дослідження охоплює
сучасний Старосамбірський район Львівської області,
південні терени якого належать до етнографічної Бойківщини, а північна смуга — до Надсяння. In the article have been considered some modes of work and
technical means used at traditional auxiliary activities, as fishing
and hunting, during late XIX through XX cc. along the territories
of present-day Stary Sambir region, the southern parts of
which belong to ethnographic Boiko land and northern areas of
San riverside. The study has been based upon field ethnographic
materials. На базе полевых этнографических материалов рассматриваются способы и технические средства традиционных
вспомогательных занятий — рыболовства и охоты. Исследование охватывает современный Старосамборский район
Львовской области, южная территория которого относится
к этнографической Бойковщине, а северная полоса при-
надлежит побережью р. Сан.