Родильна обрядовість волинян у публікаціях другої половини ХІХ — початку ХХІ ст. - Люта, І. (Народознавчі зошити, 2014)
Автор розглядає основні віхи фіксації і публікації етнографічних матеріалів про родильну обрядовість волинян, аналізує їх характер, види, терени походження. В статті йдеться також про прогалини в дослідженні родильної обрядовості українців історико-етнографічної Волині. In the article have been considered some basic landmarks for
fixing and publication of ethnographic materials on the maternity
rites of Volhynia with analytical study in ritual elements,
their kinds and territories of origin. The article has also raised a
problem of gaps in studies of maternity rites of Ukrainian historio-ethnographic
Volhynia. Автор рассматривает основные вехи фиксации и публикации этнографических материалов о родильной обрядовости
украинцев Волыни, анализирует характер, виды, территорию происхождения обрядов. В статье также идет речь о
пробелах в исследовании родильной обрядности историко-этнографической Волыни.