Традиційне городництво і садівництво на Черкащині (за матеріалами польових експедицій у Корсунь-Шевченківський та Канівський райони) - Годованська, О. (Народознавчі зошити, 2014)
Йдеться про сприятливі природно-кліматичну умови Черкащини для розвитку як присадибного, так і промислового
городництва і садівництва. У структурі традиційного господарства українців присадибному городництву та садів-
ництву відводилася значна роль. Традиційне городництва і
садівництва на суттєво трансформувалося впродовж
ХІХ ст. і всього ХХ ст. Ці перетворення полягають у
стрімкому переході із допоміжного заняття селян у товарноринкову галузь сільськогосподарського виробництва. Climatic conditions are rather favorable for the progress in vegetable
growing and gardening of Cherkasy region. In structure of
traditional Ukrainian economy vegetable growing and gardening
had quite a significant role. Vegetable growing and gardening in
Cherkasy region have a lot of local features. Traditional vegetable
growing and gardening have undergone substantial transformations
in the course of ХІХ and ХХ cc. These changes have
consisted in rapid transition from traditional home auxiliary production
to market-predestined agricultural industry. Природно-климатические условия Черкасской области
благоприятны для развития как приусадебного, так и промышленного огородничества и садоводства. В структуре
традиционного хозяйства украинцев приусадебному огородничеству и садоводству отводилась значительная роль.
Традиционное огородничество и садоводство существенно
трансформировалось на протяжении XIX в. и всего ХХ в.
Эти преобразования заключаются в стремительном переходе от вспомогательного занятия крестьян в товарнорыночную отрасль сельскохозяйственного производства.