Народні назви знарядь, споруд та інструментів, які використовуються у гончарному виробництві Полтавщини - Пошивайло, С. (Народознавчі зошити, 2014)
Розглядається лексико-семантична група (ЛСГ) гончарської лексики, що включає в себе народні назви знарядь,
споруд та інструментів, які використовуються у гончарному виробництві Полтавщини. Зокрема подано варіанти
назв реалій та з’ясовано склад, структуру та семантичне
наповнення даної ЛСГ. In the article has been considered a lexical semantic group
(LSG) of pottery lexicon including in its volume widely-spread
people’s nomination of tools, constructions and instruments used
in pottery industry of Poltava region. Variants of real things have
been presented as well as definitions of context, structure and
semantic volume of mentioned LST in particular. Рассматривается лексико-семантическая группа (ЛСГ)
гончарской лексики, которая включает в себя народные названия орудий, сооружений и инструментов, использующихся в гончарном производстве Полтавщини. В частности
представлены варианты названий реалий и определен состав, структура и семантическое наполнение данной ЛСГ.