«Подай же руку козакові і серце чистеє подай» - Кирчів, Р. (Народознавчі зошити, 2014)
Передается духовная связь, отзвуки идейного концепта
шевченковского стихотворения «Полякам» в современной
польской песне, которую поют под сильным впечатлением
от Киевского Евромайдана, — «Podaj rękę Ukrainie»
(«Подай руку Украине»). The article has presented a kind of spiritual connection, an
echo of ideal concept expressed by Shevchenko's verse To
Poles in the present-day Polish song performed under strong
impression of Kyivan Euromaidan, — Podaj rękę Ukrainie
(Give hand to Ukraine). Передається духовний зв’язок, переклик ідейного концепту
Шевченкового вірша «Полякам» з сучасно польскою піснею, співаною під сильним враженням від Київського Євромайдану, — «Podaj rękę Ukrainie» («Подай руку Україні»).