Ладканкові типи весільних пісень Південної Волині (на матеріалі с. Липа Дубенського району Рівненської області) - Смоляк, О. (Народознавчі зошити, 2014)
Розглядається музично-стильова характеристика ладканкових пісень с. Липа Дубенського району Рівненської області (етнографічний район Південної Волині). Звертається увага на типологію ритмомелодичних зіставлень та способи їхньої рекультивації в сучасних умовах The article has presented musical and stylistic characteristics of
ladkanka songs from the village of Lypa, Dubno district in
Rivne region (ethnographical area of Southern Volhynia). Attention
has been paid to the typology of rhythmic and melodic
comparisons and the means of their recultivation under the
present-day conditions. Рассматривается музыкально-стилевая характеристика
ладканковых песен с. Липа Дубенского района Ровенской
области (этнографический район Южной Волыни). Обращено внимание на типологию ритмо-мелодических сопоставлений и способы их рекультивации в современных
условиях.