В пошуках вишуканої досконалості українського мистецтва - Павлюк, С. (Народознавчі зошити, 2014)
Висвітлюються шляхи становлення та наукові доробки відомого мистецтвознавця, лауреата Національної премії
України ім. Т. Шевченка, члена-кореспондента Академії
мистецтв України, професора, завідувача відділом мистецтвознавства Інституту народознавства НАН України
В. Овсійчука, який сповна присвятив своє життя служінню українській культурі. The article has thrown light on some paths of formation as well
as on scientific works by Volodymyr Ovsiychuk, eminent art
scholar, National T. Shevchenko prizewinner, corresponding
member of Ukrainian Academy of Arts, professor, Head of
Art Studies Dept. in the Ethnology Institute of NAS of
Ukraine, a person, who had completely devoted himself to
Ukrainian culture and served its needs. Освещаются пути становления и научные труды известного
искусствоведа, лауреата Национальной премии им.Т. Шевченко,
члена-корреспондента Академии искусств Украины,
профессора, заведующего отделом искусствоведения Института народоведения НАН Украины В.Овсийчука, который всю свою жизнь посвятил служению украинской
культуре.