Колекція ікон на склі з Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького - Тріска, О. (Народознавчі зошити, 2014)
Подається огляд колекції ікон на склі Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького, до якої входить
вісімдесят сім творів різних періодів виконання — від професійного малярства доби Бароко до прикладів гутного
ремесла і народного примітиву. Автор наголошує на історії
формування збірки, аналізує художні та композиційні особливості українських артефактів, а також проводить атрибуцію зарубіжних зразків. The article describes the collection of glass icons at the Andrey
Sheptyts’ky National Museum in L’viv, which includes eightyseven
works dating back to different periods — from professional
Baroque paintings to specimens of glass-blowing and primitive
folk art. The author focuses on the formation of the collection,
analyzes the artistic and compositional features of the Ukrainian
artifacts, and discusses the attribution of foreign icons. Подается обзор коллекции икон на стекле Национального музея во Львове им. Андрея Шептицкого, включающих восемдесят семь образцов разных периодов исполнения — от профессионального малярства Бароко до примеров гутного ремесла и народного примитива. Автор
акцентирует на истории формирования коллекции, анализирует художественные та композиционные особенности
украинских артефактов, а также проводит атрибуцию зарубежных образцов.