Бісер у художній структурі ансамблю буковинського народного одягу другої половини XX — початку XXI століття - Федорчук, О. (Народознавчі зошити, 2014)
Досліджено тенденції розвитку третього етапу традиції художніх виробів з бісеру на історичних теренах Північної
Буковини. Визначені типологічні, технологічні та художні
особливості бісерних компонентів ансамблю народного
одягу різних етнічних зон краю. The trends of the third phase of the beadwork artistic ware development
on the historic lands of North Bukovyna were researched.
The typological, technological and artistic peculiarities
of the beadwork components in the national garment ensemble
of various ethnic zones of the land were determined. Исследовано тенденции развития третьего этапа традиции
художественных изделий из бисера на историческом пространстве Северной Буковины. Определены типологические, технологические и художественно-композиционные
особенности бисерных компонентов ансамбля народной
одежды разных этнических зон края.