Особливості зовнішності Юди Іскаріота в українському малярстві XVI—XVIII ст. - Лесів, А. (Народознавчі зошити, 2014)
Подається багатогранний та різноманітний образ Юди Іскаріота в українському малярстві XVI—XVIII ст. Значною мірою це стосується зображальної зовнішності апостола. При аналізі збережених пам’яток того часу стверджується великий діапазон і значна свобода в іконографічному трактуванні Юди Іскаріота. The article has brought quite multilateral and vary differentiated
solutions of Judas Iscariot image in Ukrainian painting
through XVI t XVIII cc. In the greater measure the authorical
approach has been turned to the apostle’s picturesque appearance.
In analysis of survived then-a-day monuments have been
noted rather large variety and considerable freedom in Judas
Iscariot iconographic treatment. Представлен многогранный и разнообразный образ Иуды
Искариота в украинской живописи XVI—XVIII ст. В
значительной мере это касается изобразительной внешности апостола. При анализе сохранившихся памятников
того времени утверждается большой диапазон и значительная свобода в иконографической трактовке Иуды
Искариота.