Особливості формування та розвитку ювелірної промисловості України XX—XXI століття - Пасічник, Л. (Народознавчі зошити, 2014)
Стаття присвячена висвітленню основних етапів становлення, розвитку та сучасного стану ювелірної промисловості України. Автор характеризує діяльність чотирьох
ювелірних підприємств: в м. Києві, Харкові, Одесі та
Львові, заснованих у першій половині минулого століття. The article has brought light upon main stages in development
and current state of Ukrainian jewellery industry. The author
has presented general review of activities of four jewellery enterprises
in Kyiv, Kharkiv, Odessa and Lviv, founded in the first
half of the last century. В статье приведен обзор основных этапов становления, развития и современного состояния ювелирной промышленности Украины. Автор характеризует деятельность четырех
ювелирных предприятий в гг. Киеве, Харькове, Одессе и
Львове, основанных в первой половине прошлого века.