Особливості розвитку страсної тематики у мистецтві Західної Європи XI—XVIII століть - Макойда, О. (Народознавчі зошити, 2014)
Розглядаються особливості розвитку страсної тематики у
західноєвропейському мистецтві. Прослідковується поява
та генезис реалістичних тенденцій у створенні образу
страсного Христа. Основні етапи розвитку страсної тематики представлені в окремих західноєвропейських творах
ХІ—XVIIІ ст., передусім італійських майстрів. In the article have been considered some features of development
of Passionate themes in Western European context. The
emergence and the origin of realistic tendencies in creation of
Passionate Christ’s image have been traced. Main stages in
development of Passionate themes have been exemplified by
the certain Western European artifacts of XI—XVIIIcc., primarily
Italian ones. В статье рассматриваются особенности развития страстной
тематики в западноевропейском искусстве. Прослежено
возникновение и генезис реалистических тенденций в создании образа подверга Христа. Основные этапы развития
страстной тематики представлены в отдельных западноевропейских произведениях XI—XVIII ст., прежде всего
итальянских мастеров.