Кримськотатарське ювелірне мистецтво: традиції та сучасний стан. - Пасічник, Л. (Народознавчі зошити, 2014)
Досліджується кримськотатарське ювелірне мистецтво, виокремлюється творчість сучасних художників, які відроджують
традиційний для культури кримських татар вид декоративно-прикладного мистецтва після повернення з депортації. The article has been dedicated to the studies in jewellery art by
Crimean Tatar nation. Characteristics of traditional jewellery
artistry have been presented as well as creative features by contemporary
artists who breathe new life into centuries-proven
schemes of Crimean Tatar decorative and applied art after their
people’s return out of exile. Эта статья посвящена изучению крымскотатарского ювелирного искусства. Автор характеризирует традиционное
ювелирное искусство этого народа и выделяет творчество
современных художников, которые возрождают традиционный для культуры крымских татар вид декоративно-прикладного искусства по возвращению из депортации.