Методика використання мотивів архітектурного декору львівської сецесії в сучасному дизайні меблевих виробів - Юрченко, І. (Народознавчі зошити, 2014)
Розглянуто методику використання елементів архітектурного декору львівської сецесії в сучасному дизайні меблевих виробів. Концепція формотворчого процесу була розроблена на основі співвідношення понять «традиція» і «новація», де «традиція» розумілась як орнаментальний декор,
а «новація» як сучасні стильові тенденції формотворення.
Апробацію концепції проведено в навчальному процесі на
освітньо-кваліфікаційному рівні «Магістр» на кафедрі дизайну та основ архітектури Національного університету
«Львівська політехніка». The article has exposed some methods in usage of elements
derived from Lviv Secession architectural decor for the
present-day design of furniture products. The concept of
formative process was developed on the ground of ratio between
the notions of tradition and innovation, where tradition
is understood as an ornamental decor, while innovation
is meant as a present-day shaping accordingly to trends of
style. The concept got its approbation in the course of tuition
aimed at the educational degree of Magister qualified
by the Chair of Architecture and Basic Design of Lviv
Polytechnic National University. Рассмотрена методика использования элементов архитектурного декора львовской сецессии в современном
дизайне мебельных изделий. Концепция процесса формообразования разработана на основе соотношения понятий «традиция» и «новация», где «традиция» понимается как орнаментальный декор, а «новация» осмысливается как совокупность современных стилистических
тенденций формообразования. Концепция апробирована в учебном процессе на образовательно-квалификационном
уровне «Магистр» кафедрой дизайна и основ
архитектуры Национального университета «Львовская
Политехника».