Українська мультиплікація як самобутній вид образотворчого мистецтва - Колодко, А. (Народознавчі зошити, 2014)
Досліджено українську мультиплікацію як самобутній
жанр у сфері образотворчого та акторського мистецтва.
Показано процес формування вітчизняної анімаційної
школи в часи СРСР та періоду Незалежності України.
Розглянуто внесок українських акторів театру і кіно, художників, сценаристів та режисерів у розвиток українського мальованого та лялькового кіно. The production of Ukrainian animated cartoons has been analyzed
as a unique genre of fine art and actor’s skill. Formation
of native animation school under conditions of USSR and in
the independent Ukraine has been exposed. Characteristics
have been given of the contributions by Ukrainian theater and
cinema actors, artists, writers, and directors in the development
of Ukrainian painted and puppet films. Анализируется украинская мультипликация, как самобытный жанр в сфере изобразительного и актерского искусства. Показан процесс формирования отечественной анимационной школы во времена СССР и в эпоху Независимости. Рассмотрен вклад украинских актеров театра и
кино, художников, сценаристов и режиссеров в развитие
украинского рисованного и кукольного кино.