Юрій Магалевський: авангардова критика і непоступливість художника - Білан, І. (Народознавчі зошити, 2014)
На фактологічному матеріалі висвітлюється ранній період творчості художника Юрія Магалевського та становлення його у майстерні І.Ю. Рєпіна. Аналізується конфлікт художника із мистецькою критикою першої третини ХХ ст. In the article have been presented some factual materials as for the early period of Yuri Mahalevsky’s creative artistry and personal rising in I.Repin’s studio. The artist’s conflict with art criticism through the first decades of XX c. has been put under analytical consideration. В статье на фактологическом материале освещается ранний период творчества художника Юрия Магалевського и становление его в мастерской И.Е. Репина. Анализируется конфликт художника с художественной критикой первой трети ХХ в.