Лауреат Державної премії України імені Тараса Шевченка Михайло Китриш - Ликова, О. (Народознавчі зошити, 2014)
Розглядається становлення особистості Михайла Китриша. Описується його творчий шлях від пересічного гончаря до лауреата Державної премії України імені Тараса Шевченка. Зроблено загальну характеристику персональної колекції кераміки Михайла Китриша у фондах Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному. The article has presented some results of studies in formation of Mykhailo Kytrysh’ creative identity. Description of artist’s progress from an ordinary craftsmanship to the laureateship of Taras Shevchenko State Prize of Ukraine has been exposed. General review of Mykhailo Kytrysh’ pottery in the treasury of National Museum of Ukrainian Ceramics, Opishne has been added. В статье рассматривается становление творческой личности народного мастера-керамиста Мыхайла Китриша, прослеживается путь развития его мастерства от простого гончарства к уровню лауреата Государственной премии Украины имени Тараса Шевченко. Проведена общая характеристика собрания керамики Мыхаила Китриша в фондах Национального музея-заповедника украинского гончарства в Опишном.