Лауреат Державної премії України імені Тараса Шевченка Іван Білик - Чечель, Ж. (Народознавчі зошити, 2014)
На основі документальних фільмів про видатного гончаря з Опішного Івана Білика проаналізовано перші роки становлення майстра. Вперше оприлюднено спогади майстра, про які не було зазначено в офіційних біографічних даних. On the ground of documentary films have been presented some results of analytical study as for early formative years of the famous potter Ivan Bilyk’s creative growth. In the research-work for the first time have been used newly-edited memoirs by folk artist, not mentioned yet in his official curriculum vitae. С помощью документальных фильмов об известном гончаре проанализированы первые годы формирования Ивана Билыка как мастера народной керамики. Впервые изданы воспоминания мастера, которые не были упомянуты в официальных биографических данных.