Про економічну роль профспілок в умовах політичних і соціально-економічних перетворень в Україні - Андрiанова, В.В. (Культура народов Причерноморья, 2000)
Початково закладена у фундамент створення професійних спілок їх економічна роль послужила тому, що вони вистояли у складних умовах політичних катаклізмів та економічних реформ і будуть існувати до того часу, доки буде мати місце наймана праця в будь-якому її прояві.